Skip to content
gewichtsbeheersing het gooi Cambridge header
Menu

Wat is Cambridge

Het Cambridge dieet

Gedurende het CambridgeWeightPlan Stappenplan® maak je gebruik van maaltijd vervangende producten. Gaandeweg het programma wordt het aantal maaltijdvervangers afgebouwd.
Afhankelijk van je wensen en doelen adviseert jouw consulent waar je in Het Stappenplan begint. Er is veel aandacht voor wat bij jou past, zodat je de periode van gewichtsverlies en -behoud goed vol kunt houden. 

Stappenplan Mix & Match

Maaltijdvervangers dienen als ondersteuning in het afslankproces. Je ziet in de eerste weken al resultaat. Dat stimuleert en motiveert, juist in de beginperiode. Het helpt je bij een totale reset, los van reguliere voeding, zoals in stap 1 en 2. De vervangers helpen je daarnaast bij een geleidelijke opbouw naar een nieuw voedingspatroon, wat in stap 3 tot en met stap 7 plaatsvindt. Deze vervolgstappen zijn gebaseerd op de adviezen van de Gezondheidsraad en de Schijf van Vijf. 

Gezonde voeding mét maaltijdvervangers

Alle cliënten krijgen bij het intakegesprek een cliëntenmap, waarin Het Stappenplan volledig staat uitgelegd. De voordelen van maaltijdvervangers:

  • Eenvoudig te gebruiken
  • Geen calorieën tellen en porties afwegen
  • Beperking van koolhydraten
  • Verzadigd gevoel door eiwitten
  • Makkelijk mee te nemen
  • Ruime variatie in producten en smaken
  • Producten

Alle maaltijdvervangers (shakes, soepen, repen, pap, ready to drink pakjes en kant en klare avondmaaltijden) beschikken over een ruim assortiment aan smaken. Dat maakt dat er volop keuze en variatie aanwezig is. Er zijn ook lactose- en glutenvrije producten. Bekijk het totale productoverzicht. 

Wat zijn de kosten?

Deze bedragen verschillen per product. Het aantal producten dat je per dag nuttigt hangt af van de stap waarin jij je op dat moment bevindt. Dit gaat in overleg met je consulent. Bij het productoverzicht vind je de prijzen per productgroep.

Meer dan een dieet

Het Stappenplan is naast een dieet ook een bewustwordingsproces om te voorkomen dat je na het dieet terugvalt in oude gewoonten.
Daar ligt de kracht en het succes van dit dieet. We besteden aandacht aan alle aspecten van gewichtsbeheersing: Voeding, mind en bewegen. Bekijk ook eens onze blogpagina. Verschillende deskundigen voorzien je hier van tips en adviezen.

De drie meest gestelde vragen over het Cambridge dieet

1) Het is toch geen crashdieet hè?
Nee, alle maaltijdvervangers zijn medisch wetenschappelijk samengesteld. Je loopt tijdens dit dieet geen tekorten op. De vervangers zijn puur ondersteunend en alleen tijdelijk bedoeld om jou het zetje in de goede richting te geven. Als je in stap 1 of stap 2 start, kun je de eerste paar dagen een licht hongerig gevoel ervaren. Zodra je vetverbranding op gang komt, zal dit afnemen.

2) Zijn er bijwerkingen?
Bij elk dieet kunnen bijwerkingen optreden. De consulent neemt bij het intakegesprek jouw medisch dossier door en kijkt welke stap uit Het Stappenplan het beste bij jou past. Bij twijfel vindt overleg met de huisarts of specialist plaats. Ook jouw persoonlijke geschiedenis en familiegeschiedenis worden hierin betrokken. 

3) Hebben jullie ook glutenvrije en lactosevrije producten? 
Ja, afhankelijk van de aard van de intolerantie en/of allergie kun je het dieet ook volgen. Het aantal producten en smaken zijn hierin wel beperkter. Voor meer informatie kijk je onder ‘Producten’. 

cambridge-weight-plan-header-logo

BMI calculator

Your BMI is

Bereken uw BMI

Body Mix Index afgekort BMI is een index die de verhouding tussen lengte en gewicht bij een man of vrouw weergeeft.

BMI wordt veel gebruikt om een indicatie te krijgen of er sprake is van overgewicht of ondergewicht.

Bereken met deze calculator uw BMI . Dit doet u door Man of Vrouw , uw lengte en gewicht in te vullen en op de knop bereken te drukken.

Deze BMI calculator  wordt u vrijblijvend aangeboden door Gewichtsbeheersing het Gooi in  Hilversum.

BMI categorieën voor volwassenen

Minder dan 18,5 = ondergewicht
Tussen 18,5 en 24,9 = gezond normaal gewicht
Tussen 25 en 29,9 = overgewicht
Meer dan 30 = Obesitas

Afvallen en lekker eten gaan goed samen. 

Wij weten er alles van en gaan u hiermee helpen.

Gewichtsbeheersing Het Gooi

De Praktijk voor Gewichtsbeheersing Het Gooi is gevestigd in het Gezondheidscentrum Kerkelanden aan de Kerkelandenlaan 3M te Hilversum.
Vele tevreden cliënten uit Hilversum en het Gooi hebben wij kunnen helpen met het onder persoonlijk begeleiding afvallen en een slanker en gezond gewicht te bereiken.

Daarom, woont u in Het Gooi, Loosdrecht, Ankeveen, Kortenhoef, s’Graveland, Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Weesp, Driemond, Vreeland, Loenersloot, Loenen a/d Vecht, Tienhoven, Hollandsche Rading, Maartensdijk, of Groenekan of verder….
Komt u dan gerust naar onze professionele en klantvriendelijke 1 op 1 dieet Praktijk in het gezondheidscentrum in Hilversum.