Skip to content
header nieuws
Menu

Mogelijke bijwerkingen

Het is niet uitgesloten dat je door de veranderingen in je lichaam, tijdelijk enkele lichte bijwerkingen kunt krijgen. Veel van deze bijwerkingen, waaronder duizeligheid en hoofdpijn, staan in direct verband met het drinken van onvoldoende water. Water helpt de afvalstoffen af te voeren en de organen die deze stoffen afbreken (lever en nieren) optimaal te laten functioneren. Drink je voldoende en houden de klachten aan, bespreek dit dan met je consulent.

Spijsvertering

Het drinken van voldoende water is van belang voor een goede werking van de spijsvertering. Hierdoor wordt de geconcentreerde voeding verdund tot een voor het lichaam aanvaardbaar niveau. Wanneer u start in Stap 1, zullen tevens de darmbewegingen aanzienlijk afnemen. Voor mensen die hiervoor gevoelig zijn is een vezelsupplement beschikbaar ( Fibre89) , om de stoelgang op de juiste wijze te reguleren. Of u kunt Psylliumvezels  (Colon Clean) gaan gebruiken. Het gebruik van laxeermiddelen of laxeerthee wordt niet aangeraden overleg dit met je consulent.

Slechte adem

Tijdens stap 1 komt u in de milde ketose, daar worden ketonen afgevoerd via urine, zweet en speeksel. Hierdoor kan een slechte adem optreden. Gebruik hiervoor uitsluitend alcoholvrije mondspray. Het is niet toegestaan om kauwgum, Smint, dergelijke te gebruiken. Ook meer water drinken kan helpen, het gebruik van een tongschraper en vaker de tanden poetsen dragen bij aan een frissere adem.

Misselijkheid e.a.

Misselijkheid, diarree of buikpijn kunnen optreden als gevolg van de hogere concentratie mineralen en vitamines in de producten. Voldoende drinken voordat je de producten inneemt, moet de klachten verminderen. Een mogelijkheid is de drie maaltijden om te zetten in zes halve maaltijden en deze met regelmatige tussenpozen in te nemen. Voor duizeligheid en hoofdpijn geldt in het algemeen dat je voldoende moet drinken. Hoofdpijn kan verder ontstaan door cafeïne-ontwenning. Bouw in dat geval het koffiegebruik langzaam af en niet te snel ineens. U kunt altijd een paracetamol gebruiken voor de hoofdpijn.

Logo-Praktijk=gewichtsbeheersing-het-gooi

Gewichtsbeheersing Het Gooi

De Praktijk voor Gewichtsbeheersing Het Gooi is gevestigd in het Gezondheidscentrum Kerkelanden aan de Kerkelandenlaan 3M te Hilversum.
Vele tevreden cliënten uit Hilversum en het Gooi hebben wij kunnen helpen met het onder persoonlijk begeleiding afvallen en een slanker en gezond gewicht te bereiken.

Daarom, woont u in Het Gooi, Loosdrecht, Ankeveen, Kortenhoef, s’Graveland, Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Weesp, Driemond, Vreeland, Loenersloot, Loenen a/d Vecht, Tienhoven, Hollandsche Rading, Maartensdijk, of Groenekan of verder….
Komt u dan gerust naar onze professionele en klantvriendelijke 1 op 1 dieet Praktijk in het gezondheidscentrum in Hilversum.